Aftaler

”Min advokat siger, der skal være orden i penalhuset
…Og det er der.”
image desription
Afspil

Rene Rafn Hansen,
adm. direktør for skiltevirksomheden
Vangsgaard A/S i Måløv

En aftale er ikke bare en aftale

Et håndslag er ikke altid nok. For Rene Rafn Hansen, der både har mange kunder og leverandører, er det fundamentalt, at aftalerne er i orden. Derfor kan han slet ikke undvære assistance fra sin advokat, der har en indgående forståelse af virksomheden og den udfordringer.

Vangsgaard er med mere end 25 år på bagen markedsledende i

Danmark inden for skiltning, facader, vogndekoration og andet grafisk materiale.

Mikkel Primdal Kæregaard fra DelacourDania i København er advokat for Vangsgaard.

Får du nok værdi ud af din advokat?
Tag vores test og få svar!

Start her

Er et håndslag
godt nok for din
virksomhed?

93% af virksomhederne benytter rådgivning
fra advokater. Tranberg Marketing-analyse 2010

quote


Vi vil gerne opføre os ordentligt,
og advokatens rådgivning skal være tilpasset vores værdier.
CFO i en mellemstor virksomhed

Se filmen
”Min advokat skaber en bro
  mellem den økonomiske og
  den kunstneriske verden
...Det er faktisk den bro, jeg lever af”

Rådgivning der bygger bro

Klaus Ib Jørgensen er musikforlægger og har derfor brug for kompetent rådgivning, som kan bygge bro mellem den kunstneriske og den juridisk-økonomiske verden. Det er nemlig med til at sikre kunstnernes ophavsrettigheder. Rådgivningen får han fra en advokat, der også løbende hjælper ham med at udvikle forretningen.

Edition·S beskæftiger sig med den globale klassiske og eksperimentale

musikscene – og arbejder med musikere, ledere, ensembler, orkestre, festivaler, pladeselskaber, producere og kunstmusikere på alle kontinenter.

Pernille Backhausen fra Sirius Advokater i København er advokat for Edition·S.

Se filmen

Sikkerhed og ro fra første færd
...Så kunne jeg koncentrere mig om salget

Sikkerhed og ro fra første færd

Da Kirsten Mandrup besluttede sig for at åbne en eksklusiv taskebutik i København, skete det i et tæt samarbejde med folkene bag Claudio Ferrici, som hun havde arbejdet sammen med før. Men det var et stort spring, som krævede kendskab til både dansk og international lovgivning. Derfor tog hun en advokat med på råd. På den måde fik hun tryghed for, at alt var i orden – og kunne koncentrere sig om at sælge tasker.

Claudio Ferrici er et hollandsk-ejet mærke, som primært producerer eksklusive lædertasker, der især bliver skabt inden for den italienske designtradition. Claudio Ferrici-butikken i Pilestræde i København er den første af sin slags i Danmark.

Thomas Weincke fra Accura i København er advokat for Claudio Ferrici.

Fakta Aftaleret

Det giver tryghed i virksomheden, at de aftaler, man indgår, løbende opdateres og tilpasses forretningen og målsætningen.

Aftaleretten er helt fundamental mellem parter, der handler med hinanden. Den regulerer de forhold, som er bestemmende for, om en aftale er bindende. Det kræver ganske enkelt, at der afgivet et tilbud, der accepteres.

Det er vigtigt, at der udarbejdes netop den aftale, der er nødvendig for din virksomhed, din branche eller dit produkt. For nødvendigheden af at kunne stole på en indgået aftale er fuldstændig afgørende.

Både dansk og international ret
Advokatvirksomheder beskæftiger sig – som en del af deres rådgivning – med udarbejdelse, fortolkning og forhandling af kontrakter. Dette juridiske område kræver af samme grund ikke blot forståelse af juraen, men også en grundlæggende forståelse af de forretningsmæssige aspekter af kontrakten og virksomheden.

Advokater rådgiver både i forbindelse med internationale aftaler og kontraktindgåelser og i forbindelse med aftaler, der indgås mellem danske virksomheder. Men internationaliseringen og globaliseringen har betydet, at samhandlen på tværs af grænserne er voldsomt forøget, og aftaler udarbejdes derfor i stigende omfang elektronisk.

Og for alle virksomheder, der eksporterer deres varer, er det afgørende både at have styr på såvel de nationale regler som de internationale regler og den lovgivning, der gælder i de lande, de handler med.

Aftaler bør opdateres
Men mange af de aftaler, der indgås, ligger og samler støv og afspejler derfor ofte ikke den udvikling, der sker i samhandelen og i virksomhedernes målsætninger. Aftaler bør derfor med jævne mellemrum ”børstes af” og gennemgås af advokat og virksomhed, således at de efterlever og understøtter den til en hver tid gældende forretningsplan for virksomheden.

Indgåelse af aftaler, fortolkningen af dem – og dermed sikringen af virksomhedens interesser – er en af advokatvirksomhedernes kernekompetencer. Det er en ekspertise, som advokater yder dagligt og døgnet rundt.

Du kan læse mere om aftaleret eller kontraktret på de enkelte advokatvirksomheders hjemmesider. Og du kan finde en advokat med den profil, du ønsker, på ”Find din advokat” her.Se andre temaer