Etablering

”Vores advokat er altid inde over de store beslutninger
…Det gør det så meget nemmere”
Kirsten Mandrup
Afspil

Kirsten Mandrup,
indehaver af taskebutikken
Claudio Ferrici i København

Sikkerhed og ro fra første færd

Da Kirsten Mandrup besluttede sig for at åbne en eksklusiv taskebutik i København, skete det i et tæt samarbejde med folkene bag Claudio Ferrici, som hun havde arbejdet sammen med før. Men det var et stort spring, som krævede kendskab til både dansk og international lovgivning. Derfor tog hun en advokat med på råd. På den måde fik hun tryghed for, at alt var i orden – og kunne koncentrere sig om at sælge tasker.

Claudio Ferrici er et hollandsk-ejet mærke, som primært producerer eksklusive lædertasker, der især bliver skabt inden for den italienske designtradition. Claudio Ferrici-butikken i Pilestræde i København er den første af sin slags i Danmark.

Thomas Weincke fra Accura i København er advokat for Claudio Ferrici.

Tør du etablere
din virksomhed
uden en advokat?

Rådgivning om virksomhedsetablering opleves
som en af advokatens vigtigste ydelser. Tranberg Marketing-analyse 2010

quote


Brugen af advokat har afgørende
betydning for mindre virksomheders overlevelseschancer.
Dansk Erhvervs Perspektiv 2011

Fakta Etablering af din virksomhed

Som iværksætter skal man tage stilling til 1.000 ting, men med den rigtige rådgiver kan man sikre sig, at det hele er skruet rigtigt sammen.

Der er mange bud på, hvad der skal til for at få succes som selvstændig og starte sin egen virksomhed. Det er helt afgørende, at personen bag ideen har drive og ambitioner. Det er imidlertid også af enorm betydning, at det er den rigtige virksomhed, der bliver etableret. Det er altafgørende for, om man lykkes på den lange bane.

Rådgivningen skaber tryghed
Ved etablering af en virksomhed er der 1.000 ting, der skal tages stilling til – og kun de færreste beslutninger er nemme. Beslutningerne bliver ikke nemmere at tage, hvis man er usikker på, hvad beslutningen indebærer eller kan føre til. Brugen af en professionel rådgiver handler derfor i høj grad om at undgå utryghed ved at få vished for, at det hele er skruet rigtigt sammen. Når fundamentet er i orden, kan man som virksomhedsejer koncentrere sig om de ting, som man er god til og om at videreudvikle forretningen og de ideer, der kan styrke den.

Sparringspartner i hele processen
Advokatens rådgivning ved etablering af en virksomhed handler i høj grad om at være sparringspartner i forbindelse med alle elementer i

processen og f.eks. hjælpe til ved forhandling af leje- og franchiseaftale, registrering af virksomheden, mv. – men kan også omfatte udarbejdelse af de relevante dokumenter såsom:

  • Stiftelsesdokumenter
  • Vedtægter og forretningsorden for bestyrelsen
  • Kontakt til offentlige myndigheder
  • Beskyttelse af varemærker og andre immaterielle rettigheder
  • Markedsføringstiltag
  • Udarbejdelse af kontrakter, herunder ansættelseskontrakter
  • Samarbejdsaftaler og salgs- og leveringsbetingelser mv.

Ikke alle dokumenter vil være nødvendige for netop din virksomhed. Det er vigtigste er, at du får den løsning, der giver dig mulighed for at sove roligt om natten.

Du kan læse mere om etablering af virksomhed på de enkelte advokatvirksomheders hjemmesider. Og du kan finde en advokat med den profil, du ønsker, på ”Find din advokat” her.Se andre temaer