Rettigheder

”Vores advokat fandt 50 kopier af ét af vores produkter
…I dag er der vist ikke én eneste tilbage.”
Timothy Jacob Jensen
Afspil

Timothy Jacob Jensen,
adm. direktør for
Jacob Jensen Design i Højslev

Populære produkter er altid i farezonen

Mød direktøren og chefdesigneren for det danske designikon og verdenskendte brand Jacob Jensen, Timothy Jacob Jensen. Han fortæller i filmen, hvordan virksomheden bruger advokater i ophavsret til at monitorere markedet for piratkopier og til at tage action, hvis de opdager, at andre aktører har ladet sig ”inspirere” lige lovlig meget af Jacob Jensen Design.

I 1958 åbnedes Jacob Jensen Design Studio. Siden har sønnen, Timothy Jacob Jensen, taget over.

I hans tid som direktør er arbejdsområderne blevet udvidet til bl.a. arkitektur, køkkener, tv-studier mm. Jacob Jensen Design Studio har designet mere end 700 produkter for et stort antal kunder – og for JACOB JENSEN’s eget brand og produktlinje.

Martin Sick Nielsen fra Zacco er advokat for Jacob Jensen Design. Derudover arbejder virksomheden også med advokat Ole Damsbo fra HORTEN i København og advokat Kim Ricken Jørgensen fra DAHL i Viborg.

Får du nok værdi ud af din advokat?
Tag vores test og få svar!

Start her

Copyright
eller copywrong?

Hver tredje virksomhed finder patent og
varemærkeregistrering relevant. Tranberg Marketing-analyse 2010
quote


Det er vigtigt, at vores advokat
er fremme i skoene, så vi er på forkant med lovgivningsændringer
og tiltag, der kan vise sig at
komme os til gode.
Tranberg Marketing-analyse 2010

Se filmen

Varemærket er vores
  eksistensberettigelse i markedet
...Det kæmper vi for hver dag”

God rådgivning skaber fokus

Mød direktøren for det store ismejeri med de mange kendte varemærker. Det er juridisk kompliceret at beskytte sine varemærker, men med sikker juridisk rådgivning kan man som isproducent holde fokus på det centrale – nemlig at producere is, fortæller Jesper Uggerhøj.

Virksomheden blev grundlagt i 1933. Isprodukterne blev efter 1970 markedsført under navnet Polar Is.

I 2009 opkøbte Mejerigaarden Premier Is, som dermed er tilbage på danske hænder efter i en årrække at have været ejet af schweiziske Nestlé. Produktionen af Premier Is er nu flyttet til fabrikken i Thisted, som dermed når op på hele 300 forskellige varenumre i produktionen.

Premier Is – Mejerigaarden A/S benytter advokat Lone Prehn og advokat Martin Sick Nielsen, begge Zacco Advokater i København.

Se filmen
”Min advokat skaber en bro
  mellem den økonomiske og
  den kunstneriske verden
...Det er faktisk den bro, jeg lever af”

Rådgivning der bygger bro

Klaus Ib Jørgensen er musikforlægger og har derfor brug for kompetent rådgivning, som kan bygge bro mellem den kunstneriske og den juridisk-økonomiske verden. Det er nemlig med til at sikre kunstnernes ophavsrettigheder. Rådgivningen får han fra en advokat, der også løbende hjælper ham med at udvikle forretningen.

Edition·S beskæftiger sig med den globale klassiske og eksperimentale

musikscene – og arbejder med musikere, ledere, ensembler, orkestre, festivaler, pladeselskaber, producere og kunstmusikere på alle kontinenter.

Pernille Backhausen fra Sirius Advokater i København er advokat for Edition·S.

Fakta Rettigheder til dit produkt

Hvis du har frembragt et unikt produkt, bliver du nødt til at sikre, at du har rettighederne til produktet. Men ophavsret indeholder mange andre dimensioner.

Ophavsret bliver ofte brugt som en fællesbetegnelse for retsbekyttelsen af intellektuelle frembringelser, fx kunst, billeder, litteratur, opfindelser, formgivning designs og forretningskendetegn.

En mere korrekt betegnelse er imidlertid immateriel ret eller IP-ret (Intellectual Property). Der findes forskellige love for de forskellige frembringelser, der beskyttes, og disse love har visse strukturelle fællestræk. Det drejer sig om ophavsretsloven, patentloven, brugsmodelloven, designloven og varemærkeloven. Der findes desuden en vis beskyttelse i markedsføringsloven.

Professionel monitorering
Når advokaten varetager en kundes rettigheder på disse felter, går det

ikke kun ud på at få registreret frembringelsen korrekt og sikre, at rettighederne har retskraft i på alle de områder, det er tilsigtet.

Det handler også om at kunne overlade monitoreringen til en professionel, der kan sortere mellem de forskellige sager og finde frem til de overtrædelser, der skal reageres på.

Advokaten kan bl.a. hjælpe med krænkelsessager, bevissikringer og fogedforbudssager. Han eller hun kan endvidere stå for forhandling, udarbejdelse og fortolkning af IP-kontrakter, herunder forsknings- og udviklingsaftaler, licensaftaler, overdragelsesaftaler samt forhandler- og agentaftaler – for blot at nævne nogle af områderne.

Du kan læse mere om ophavsrettigheder (immateriel ret) på de enkelte advokatvirksomheders hjemmesider. Og du kan finde en advokat med den profil, du ønsker, på ”Find din advokat” her.Se andre temaer